Få lägre värmekostnader genom att byta fönster i Falun

Fönster är fastighetens värsta energitjuvar. Därför bör du välja energisnåla fönster vid ett fönsterbyte i Falun. Med fönster som har lågt u-värde får du ett jämnare inomhusklimat samtidigt som du sänker din fastighets uppvärmningskostnader. Du kan kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med energisnåla fönster.

Fönster är varje fastighets svagaste länk då man ser till u-värdet för fastighetens byggdelar. Fönster kan bidra med upp till 20 % av fastighetens värmeförluster och står därmed för en stor del av fastighetens ökade uppvärmningskostnader. Med otäta fönster får man dessutom ett ojämnt inomhusklimat vilket ofta visar sig i att man har kalla golv. Att byta till nya fönster medför en massa fördelar där bland annat lägre värmekostnader är en. Du kan kontakta oss på Dala M2 Bygg om vill få hjälp med fönsterbyte i Falun.

 

Att genomföra ett fönsterbyte i Falun

När du ska byta fönster bör du kontrollera vilka fönster och glas som passar din fastighet bäst. Det är flera faktorer som påverkar valet av fönster som bland annat var fastigheten ligger belägen. Du kan få kostnadsfri rådgivning kring fönster av oss på Dala M2 Bygg. Vi kan även hjälpa dig med installation av dina nya fönster. När du ska installera fönster för att få ned dina uppvärmningskostnader ska du inte stirra sig blind på priserna för fönstren utan också se till sänkta energikostnader över tid.

Olika typer av energisnåla fönster

Idag är de fönsterbågar som säljs välisolerade och leder också värme mycket bra. För maximal isolering är det också viktigt att du anlitar ett professionellt fönsterföretag som kan utföra en korrekt installation av karmar och därtill tillhörande isolering. För bostadshus är det idag vanligast att välja 2-glasfönster eller 3-glasfönster.

 

2-glasfönster med gas mellan rutor ger ofta en bra isolering. Om du även väljer energisnåla glas, vilket är glas med ett u-värde på under 1,5, så kommer du få en tillräckligt bra isolering för fastigheter som ligger belägna i mellersta eller södra Sverige. I Norra Sverige bör man istället investera i 3-glasfönster med ett u-värde på maximalt 0,9, vilket bidrar till ett jämnt inomhusklimat året om men också till sänkta uppvärmningskostnader, trots låga temperaturer utomhus.

 

Anlita oss för ditt fönsterbyte i Falun

Dala M2 Bygg AB är ett fönsterföretag som åtar sig ett flertal olika byggtjänster som bland annat fönsterbyte i Falun. Våra duktiga fönstermontörer kan bistå dig med rådgivning kring fönster och energi-glas men också hjälpa dig med en professionell installation av dina nya fönster. Du kan kontakta oss genom formuläret på sidan så återkommer vi inom kort för att boka ett gratis hembesök så att vi kan inspektera dina fönster, lämna råd och höra dina önskemål, utan att du förbinder dig för något.