Vår guide till ett komplett dörr- & fönsterbyte

Behöver du utföra ett fönsterbyte i Falun kan du läsa igenom vår guide som ger dig svar på de flesta frågorna kring ett fönsterbyte. Våra skickliga fönstermontörer är experter på fönster vilket gör att du kan vara säker på att du får arbetet utfört korrekt med förväntat resultat.

Fönster fyller en viktig funktion för varje fastighet. Fönster finns för att släppa in ljus, ge sikt ut, ventilation, värmeisolering och ljudisolering. Fönster är en av de byggdetaljer på en fastighet som är utsatt för vind och väder vilket gör att de så småningom tappar sina egenskaper som bland annat ljudisoleringen, värmeisoleringen och att hålla fukten ute. När ett fönster släpper in kylan utifrån och släpper ut värmen inifrån är det dags att utföra ett fönsterbyte i Falun. Ett fönster eller en balkongdörr som tappat sin värmeisoleringsförmåga bidrar till att värmekostnaderna stiger. Det finns också en risk att ett dåligt isolerat fönster släpper igenom fukt som kan leda till fuktskador inne i fastigheten.

 

Utföra ett fönsterbyte i Falun

Det är oftast under vintern som du kommer upptäcka att dina fönster har en dålig isolering. Det visar sig genom att det drar kallt från fönstren men också att det bildas fukt och frost på fönsterrutorna. Det är inte säkert att det går att reparera och isolera om ett fönster då det helt har tappat sina egenskaper. Då behöver du istället utföra ett fönsterbyte i Falun så att du får ett bättre inomhusklimat och minskade värmekostnader. Det finns idag ett flertal olika fönstermodeller att välja mellan som gör att du kan hitta fönster för din fastighet till ett rimligt pris men även fönster som är underhållsfria. Det innebär en hel del kostnadsbesparingar över tid men också att du slipper oroa dig för att fönstren med jämna mellanrum behöver skrapas, målas och kittas om.

 

Utföra fönsterbyte själv eller anlita ett fönsterföretag

Det går förvisso att utföra ett fönsterbyte själv om du har en viss kunskap och framför allt tiden. Det kan vara ett tungt arbete som kräver stor noggrannhet så att fönstret dels blir placerat korrekt men också välisolerat. Ett felaktigt monterat fönster kan tappa sin isoleringsförmåga så att den släpper ut värmen från bostaden men också bidra till att det kommer in fukt i bostaden. Dessutom krävs det att den som monterar fönster är erfaren och har rätt kunskap så att det inte inträffar olyckor i samband med montering. När du ska utföra ett fönsterbyte i Falun kan det vara tryggt att anlita ett fönsterföretag som har utbildade fönstermontörer med en lång erfarenhet inom branschen. Det gör att du kan vara säker på att arbetet utförs korrekt så att risken för framtida fuktskador eller att fönstret ska tappa sin isoleringsförmåga är obefintlig. Dessutom erhåller du garantier på fönsterbytet vilket gör att du kan känna dig trygg även efter att fönstren är monterade.

 

Vilken årstid kan du byta fönster?

Det går alldeles utmärkt att byta fönster året om, även under vintertid. Det är också under vintern som de flesta upptäcker att fönstret inte längre har någon isoleringsförmåga utan istället släpper ut värmen och in kylan. När vi utför ett fönsterbyte i Falun under vintern så arbetar vi med ett rum och ett fönster i taget, vilket innebär att fönstret inte behöver stå öppet så länge så att det hinner släppa in kylan i fastigheten. Det går även vid större fönsterbyten använda sig av skydd som förhindrar att kyla och snö kommer in i fastigheten under tiden som vi monterar fönstret.

 

Kontakta oss då du behöver utföra ett fönsterbyte i Falun

Dala M2 Bygg har utfört fönsterbyten och andra byggprojekt åt privatpersoner och företag i Dalarna under många år och har fått massor av goda omdömen från våra kunder, både för vårt arbete men också vår höga servicenivå. Det gör att vi är säkra på att vi också kommer att göra dig till en av våra nöjda kunder. Du kan kontakta oss för att få mer information om våra tjänster eller för att boka ett kostnadsfritt platsbesök. Då kan vi inspektera dina fönster, lyssna på dina önskemål och lämna råd och tips kring ditt fönsterbyte i Falun, utan att du förbinder dig för något. Därefter kan vi lämna en offert med ett fast pris för ditt fönsterbyte.